Тук ще откривате много материали за вас. Ще се запознаете с нови

герои, ще намирате решенията на трудни задачи. Чрез уроците по

Човекът и обществото ще се потопите в страниците на славното ни

минало, ще обиколите красиви кътчета от нашата родина. А матералите

по Човекът и природата ще ви направят истински изследователи.

                                                                     Успех!

 

                      Тук ще откриете седмичното разписание

 

Седмично разписание.ppt

Защо Да Учим?

 
 
Може би днес не виждаш никакъв смисъл в часовете по български език, историята те отегчава или от математиката ти се плаче. Въпреки това вземи всичко, което можеш от часовете в училище, дори и да не са ти интересни, защото знанието е голямо богатство! Това “съкровище” не се съхранява в сейф в банката, не се държи под леглото или в мазето, то е в главата на всеки един от нас и никой и нищо на света не може да ни го открадне! Колкото по-голямо е това богатство, толкова по-подготвени за предизвикателствата на утрешния ден ще бъдем. Ако не вярваш в тези думи, виж тези десет причини , заради които си струва да знаем повече!

 

Учиш…

1. За да се чувстваш добре!
Колкото повече знаеш, толкова по-доволен от себе си оставаш. Ако продължаваш да трупаш знания, ще намериш нови хоризонти, които можеш да завладееш, само със силата на мисълта и това ще те накара да търсиш нови и нови предизвикателства за самия себе си.

2. За да си подготвен/а за бъдещето!
Днес разчиташ на родителите си, те ти помагат и те напътстват в решенията ти, но не винаги ще бъде така. В бъдеще ще ти се наложи да се справяш сам/а и трябва да си подготвен/а за живота. За да се научиш да се справяш с трудностите и да се грижиш сам/a за себе си трябва да имаш много знания и опит! А какво по-добро време за трупане на знания от това, когато си в училище!

3. За да работиш това, за което си мечтаеш!
Може би днес не учиш точно това, което ти харесва. Дори и да е така, тези знания ще ти помогнат да продължиш образованието, защото без тях няма да имаш нужната основа, за да продължиш напред. Чрез знания и упоритост ще успееш да реализираш мечтата си, да станеш лекар или писател, например. Единственото, което трябва да направиш е да трупаш знания!

4. Защото обществото се нуждае от добре информирани хора, сигурни в себе си и в своите знания!
В този забързан свят, за да успееш да постигнеш нещо, трябва да се “пребориш” с конкуренцията, а тя от ден на ден “вдига летвата”! Затова се приготви да посрещнеш предизвикателствата на живота! Започни от днес! Как ли? Като за начало прочети нова книга или гледай някои научно-популярен филм! Направи нещо полезно за теб самия/самата!

5. За да си отговориш на въпроси, които преди са били загадка за теб!
Информацията днес е много по-достъпна за всеки човек, отколкото преди. Новите технологии отварят нови врати пред всеки от нас, ние трябва просто да ги отворим. Ако се интересуваш от древни цивилизации, космически кораби или гигантски растения, но не знаеш много факти за тях, просто потърси нужната ти информация и тя ще отговори на твоите въпроси.

6. За да си полезен на другите и себе си!
Най-важното, което трябва да запомниш за познанието е, че то не струва нищо, ако просто го държиш в себе си. Трябва също така и да го приложиш! По този начин ще улесниш себе си в много отношения, а ще бъдеш в полза и на някой друг.

7. Защото ученето може да е лесно и интересно!
Едва ли един ученик има желанието да замени училището с работата. Ученето е удоволствие. Признай си! Няма начин да не ти харесва поне малко...

8. За да зарадваш родителите си с бъдещите си успехи!
Ако покажеш на родителите си колко много знаеш и им докажеш, че годините прекарани в училище не са били напразни за теб, те ще останат доволни и ще бъдат спокойни за бъдещето ти, защото са възпитали и отгледали един образован млад човек.

9. За да не изпаднеш в неудобна ситуация.
На всеки от нас поне един път му се е случвало да го хванат в незнание. Не е приятно, но се случва! За да избегнеш това помисли в кои области на познанието не си достатъчно подготвен/а се опитай да увеличиш познанията си! Вярвам, че ще успееш!

10. За да сполучиш!
За да сполучиш, ще трябва да понаучиш туй-онуй! Или не туй-онуй, ами направо трябва да си учиш сериозно!

Мисли в перспектива! Знанието е ключът към успеха!